• DELAVNICE ZA SPOZNAVANJE SLOVENSKEGA JEZIKA
 • Glavna slika za - DELAVNICE ZA SPOZNAVANJE SLOVENSKEGA JEZIKA

  V Mežiško dolino se priseljujejo družine iz bivših republik Jugoslavije in ker ugotavljamo, da  matere in žene iz teh družin, ne govorijo slovensko, ne poznajo naše kulture, navad in običajev, smo jih povabili v delavnice za učenje slovenščine.
  Srečanja zanje izvajamo v okviru našega dopolnilnega programa Pomoč družinam in že  drugo leto potekajo na Ravnah, Prevaljah in v Mežici. Odziv  priseljenk  je dober in  število vključenih  se veča.
  Delavnice zanje vodita strokovna delavka in pripravnica CSD Ravne na Koroškem.

  Na Ravnah imamo naša pogovorna srečanja vsak torek,  v prostorih CSD Ravne na Koroškem,  od 11. do 12.30 ure. Vključenih je 11 udeleženk.

  V  Mežici smo oblikovali dve skupini. Eno za bolj izkušene, ki so delavnice obiskovale preteklo leto in drugo za novinke. Z njima se ločeno srečujemo vsako sredo,  od  9. do 10.30 ure in od  11. do 12:30 ure, v Medgeneracijskem centru Mežica. Vključenih je 15 žensk.

  Na Prevaljah se s priseljenkami iz Kosova in Bosne srečujemo ob petkih, v prostorih župnijskega urada,   od 11. do 12.30 ure. Vključenih je  8 žensk.

  Z udeleženkami se pogovarjamo o različnih temah, čas namenjamo spoznavanju njihove in slovenske kulture,  rešujemo  naloge in se učimo slovenščine preko socialnih iger in ustvarjalnih dejavnosti. Poleg učenja slovenščine, je naš namen tudi zdravo druženje, mreženje, socialno vključevanje udeleženk v slovensko družbo ter krepitev veščin pomembnih za vsakdanje življenje v novem okolju. Ob tem vključenim nudimo tudi   pomoč, podporo in svetovanje ob različnih težavah. Udeleženke se srečanj rade udeležujejo in si tega želijo tudi v prihodnje.


 • Arhiv novic