• V JUNIJU VIŠJA DENARNA SOCIALNA POMOČ IN VARSTVENI DODATEK
  • Od 1. junija bo denarna socialna pomoč za vse prejemnike, ne le samske, ampak tudi družine z otroki, višja. Za samsko osebo brez prihodkov bo znašala 385 evrov.

     Vsi, ki pomoč že prejemate in imate še veljavno odločbo ali pa boste denarno pomoč in varstveni dodatek uveljavljali na novo, morate vlogo na center za socialno delo oddati še v maju, da boste junija prejeli višji znesek, saj  CSD  ne bo po uradni dolžnosti spreminjal še veljavnih odločb.

    Vsi, ki že imate odločbo in prejemate denarno socialno pomoč ali varstveni dodatek, morate novo vlogo oddati najkasneje do konca julija. Če imate odločbo na pr. do avgusta in morebiti ne boste oddali vloge do konca julija,  vam bomo višji znesek izplačali  šele septembra.

    S spremembo zakonodaje se  zvišuje tudi vstopni cenzus za varstveni dodatek, iz  485 evrov  na  566 evrov, kolikor je po novem zgornja meja za varstveni dodatek.

    Z višjo denarno socialno pomočjo pa se spreminja tudi višina posmrtnine in pogrebnine in sicer posmrtnina s sedanjih 297 evrov na 385 evrov  in višina pogrebnine  s 595 evrov na 770 evrov.


  • Arhiv novic